Вести од индустријата

Тип на вентил и број на модел

2021-08-24

Постојат многу видови на вентили, кои се почести: портен вентил, глобус вентил, вентил за пеперутка, топчест вентил, вентил за приклучок, проверен вентил, редуцирачки вентил, стапица и така натаму. Моделот на вентилот главно се состои од седум броеви или букви, соодветно, што укажува на типот на вентилот, режимот на возење, режимот на поврзување, типот на структурата, номиналниот притисок, материјалот на површината за запечатување и материјалот на телото на вентилот.



Во нашиот секојдневен живот, вентилот е вообичаен хардвер, но може да има многу партнери за типот и моделот на вентилот не е премногу јасен, ајде да го погледнеме.


Тип на вентил и број на модел

Постојат многу видови на вентили, кои се почести: портен вентил, глобус вентил, вентил за пеперутка, топчест вентил, вентил за приклучок, проверен вентил, редуцирачки вентил, стапица и така натаму. И типот на вентилот главно се состои од седум Броеви или букви, првата буква тип на вентил, режим на возење, вториот број го претставува третиот режим на дигитално поврзување, четвртата слика покажува дека структурата, петтата бројките покажуваат дека номиналниот притисок , шестата буква за запечатување површински материјал, седмата буква материјал за телото.


Вовед во вентили

Вентилот се однесува на додатоците на цевководот што се користат за отворање и затворање на цевководот, контрола на насоката на протокот, прилагодување и контрола на параметрите на медиумот за пренесување. Вентилот е контролна компонента во системот за пренесување течност на цевководот, што се користи за промена на делот на патеката и насоката на средното проток, со пренасочување, исклучување, гаснење, проверка, шант или притисок за ослободување и други функции. Вентилот може да се контролира со различни режими на пренос, како што се рачен, електричен, хидрауличен, пневматски, турбински, електромагнетен, електромагнетен хидрауличен, електрохидрауличен, гас-хидрауличен, брз запчаник, погонски запчаник итн.



Претходна:

Избор на вентили

Следно:

Нема вести
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept