Вести од индустријата

Структурни карактеристики на вентилот на ножот

2021-11-17
Структурни карактеристики нанож портата вентил
Вентилот на портата со нож може да ја заврши контролата на дејството и излезот на сигналот на позициите за отворање и затворање преку употреба на електромагнетни вентили, прекинувачи за близина и други додатоци, а исто така може да ја заврши автоматската контрола на континуираните дејства. Широко се користи во хемиската индустрија, јагленот, шеќерот, канализацијата, производството на хартија и други области. Тоа е идеален затворен вентил. Посебно е погоден за прилагодување и пригушување на цевката во индустријата за хартија. Нанож портата вентилглавно се состои од леви и десни тела на вентилите, заптивни прстени во форма на буквата У, портни плочи, челични навртки, стебла на вентили, загради, цилиндри итн. Отворањето и затворањето на вентилот се завршува со дејството на цилиндерот.
1. Усвојува структура од типот на нафора, која е мала по големина и мала тежина.
2. Целосно отворениот канал може да спречи таложење на медиумот во вентилот.
3. Ново развиениот запечатувачки прстен во форма на буквата У може да обезбеди добри перформанси на запечатување на вентилот.
4. Надворешното заптивање на портата се реализира со еластичната заптивна лента вградена во телото на вентилот, а може да се прилагоди со помош на завртки и плочи за притискање.
5. Мал отпор на проток.
6. Практично инсталација и одржување.
нож портата вентил
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept