Вести од индустријата

Основната структура и карактеристика на ножниот вентил (1)

2021-11-25
Ножниот вентиле обезбеден со мноштво доводи за вода на капакот на вентилот и е опремен со екран за да се намали приливот на разни работи и да се намали веројатноста за блокирање на долниот вентил. Иако долниот вентил е опремен со антиблокирачки екран, долниот вентил е генерално погоден за средства за чистење. Долниот вентил не треба да се користи за медиуми со преголем вискозитет и честички.

Ножниот вентиле вентил за заштеда на енергија, кој обично е инсталиран на дното на подводната цевка за вшмукување на пумпата за вода за да го ограничи враќањето на течноста во цевката на пумпата за вода до изворот на вода и ја игра функцијата само да влегува и да не излегува . На капакот на вентилот има многу влезови за вода и зацврстувачи, што не е лесно да се блокира. Тоа главно се користи во гасоводот на пумпање. Функцијата на воден канал и поддршка. Калибарот е еден лобус, двоен лобус и повеќе лобус, со прирабничка врска и врска со навој. Други имиња: долен вентил за подигнување на внатрешен навој --- вентил за долна дупка, вентил за вшмукување, вентил за филтер за вода, глава за туширање; Долен вентил за подигнување -- долен вентил со прирабница; Замавнувачки долен вентил -фланша замав ножен вентил.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept