Вести од индустријата

Разликата помеѓу прирабнички ексцентричен вентил за пеперутка и нафора ексцентричен вентил за пеперутка

2021-11-17
Разликата помеѓуприрабнички вентил за пеперуткаи нафора вентил за пеперутка
Како прво, прирабницата и нафората во вентилот за пеперутка се два начина за поврзување.
Во однос на цената, типот со клип е поевтин, а цената е приближно две третини од прирабницата. При изборот на увезени вентили, користете колку што е можно повеќе од типот на нафора, кој е евтин и лесен по тежина. Завртките за вентили од типот на нафора се подолги по должина и бараат поголема точност на конструкцијата. Ако прирабниците од двете страни не се порамнети, завртките ќе бидат подложени на поголема сила на смолкнување и вентилот е подложен на истекување. Завртките на вентилите од типот нафора се генерално релативно долги. При високи температурни услови, проширувањето на завртката може да предизвика истекување, па затоа не е погодна за големи дијаметри на цевки во услови на висока температура. И https://www.allwayvalve.com/-генерално не може да се користи на крајот на гасоводот и низводните прилики кои треба да се расклопат, бидејќи кога прирабницата низводно
Кога ќе се расклопи, вентилот од типот на нафора ќе падне. Во овој случај, мора да се направи краток дел за расклопување. Прирабничкиот вентил за пеперутка ги нема горенаведените проблеми, но цената ќе биде поголема.
https://www.allwayvalve.com/ нема прирабници на двата краја на телото на вентилот, само неколку отвори за водечките завртки, а вентилот е поврзан со прирабницата на крајот со множество завртки и навртки. Спротивно на тоа, расклопувањето е поудобно, а цената на вентилот е помала, но недостатокот е што едната површина за заптивање има проблем, а двете површини за заптивање треба да се расклопат. Вентилот за пеперутка од типот на прирабница има прирабници на двата краја на телото на вентилот, кои се поврзани со прирабниците на цевката. Заптивката е релативно посигурна, но цената на прирабничкиот вентил за пеперутка е релативно
Повисоко.
Наприрабнички вентил за пеперуткаи вентилот за пеперутка нафора ги имаат следните три разлики
Се однесуваат на различни
1. Прирабнички вентил за пеперутка: Кога наприрабнички вентил за пеперуткае во целосно отворена положба, дебелината на плочата на пеперутката е единствениот отпор кога медиумот тече низ телото на вентилот. Затоа, падот на притисокот што го создава вентилот е многу мал, па затоа има подобри карактеристики за контрола на протокот.
2. Вентил за пеперутка нафора: инсталиран во насока на дијаметарот на цевководот. Во цилиндричниот премин на телото на вентилот со пеперутка, плочата за пеперутка во форма на диск се ротира околу оската, а аголот на ротација е помеѓу 0°-90°. Кога ротацијата ќе достигне 90°, вентилот е целосно отворен.
Различна структура
1. Прирабница пеперутка вентил: запечатување структура наприрабнички вентил за пеперуткаусвојува тефлонски и синтетичка гума за да формира композитно седиште на вентилот. Неговата карактеристика е дека еластичноста на вентилот сè уште е обезбедена од синтетичка гума. Коефициентот на триење на вентилот е низок, не е лесен за носење и тежок за носење. Стареење и други карактеристики, така што животот на вентилот за пеперутка може да се подобри.
2. Нафора вентил за пеперутка: Нанафора вентил за пеперуткае едноставен по структура, мал по големина и лесен по тежина и се состои од само неколку делови. Покрај тоа, може брзо да се отвора и затвора со ротирање за 90°, а работата е едноставна. Во исто време, вентилот има добри карактеристики за контрола на течноста.
Различни карактеристики
1. Прирабнички вентил за пеперутка: Врската помеѓу плочата на пеперутката и стеблото на вентилот усвојува структура без иглички, која ги надминува можните внатрешни точки на истекување. Надворешниот круг на плочата за пеперутка усвојува сферична форма, што ги подобрува перформансите на запечатувањето и го продолжува работниот век на вентилот. Сè уште одржува нула истекување при отворање и затворање повеќе од 50.000 пати под притисок. Заптивката може да се замени, а заптивката е доверлива за да се постигне двонасочно запечатување.
2. Нафора вентил за пеперутка: кога вентилот за пеперутка е во целосно отворена положба, дебелината на плочата за пеперутка е единствениот отпор кога медиумот тече низ телото на вентилот, така што падот на притисокот што го произведува вентилот е мал, така што има подобри карактеристики за контрола на протокот. Вентилот за пеперутка има два типа запечатување: еластична заптивка и метална заптивка. Еластичен вентил за заптивање, заптивниот прстен може да се вметне на телото на вентилот или да се закачи на периферијата на плочата на пеперутката.
Flange Eccentric Butterfly ValveWafer Eccentric Butterfly Valve
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept